Stojkovic heeft spijt van transfer naar Vitesse

Ger
12 februari 2007, 11:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Vladimir Stojkovic is niet te spreken over zijn huidige rol bij Vitesse. De Servische sluitpost, die in de winterstop overkwam van FC Nantes, moet bij de Arnhemmers vooralsnog Piet Velthuizen voor zich dulden.

"De mensen bij Vitesse hebben me een basisplaats beloofd, onder die voorwaarde ben ik gekomen. Ik wilde spelen, om mijn plaats in het nationale elftal van Servië te kunnen behouden. Toen ik twijfelde, zei Vitesse: 'Kom nou maar, want je bent zeker van je plaats, wij helpen jou, jij helpt ons'. Als ik had geweten dat ik op de bank zou belanden, was ik nooit bij Nantes vertrokken. Dan had het toch geen zin gehad om van club te veranderen?", zegt Stojkovic in het AD.

Trainer Aad de Mos is voorlopig echter niet van plan om Stojkovic speeltijd te geven. "Eigenlijk is het heel simpel: de beste speelt. Daarbij kijk ik niet naar namen, dat heb ik nooit gedaan. Ik kijk naar prestaties, dat is altijd mijn kwaliteit geweest. Dat gaat nu ten koste van Stojkovic, maar hij moet gewoon zorgen dat hij beter wordt dan Velthuizen. Dat hem een basisplaats beloofd is? Dat weet ik niet, maar harde garanties bestaan in het voetbal niet. Je moet het altijd zelf afdwingen. Stojkovic heeft gewoon de pech dat Velthuizen uitstekend presteert."

Volgens De Mos kan Vitesse nog veel plezier beleven aan Velthuizen. "Ik denk dat Vitesse met hem een goudhaantje in huis heeft, hij kan uitgroeien tot een Nederlandse topkeeper. En let op hè, ik heb vaker bewezen dingen vooruit te kunnen zien. Zo is zijn tweebenigheid fabelachtig: zowel met links als rechts trapt hij een bal van veertig meter afstand op de lat. Daarin is 'ie zelfs beter dan Edwin van der Sar."

Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen