Basisplaats lonkt voor De Zeeuw en Stekelenburg

22 maart 2007, 16:21   Bijgewerkt: 22 maart 2007, 16:42

Veel wilde Marco van Basten niet kwijt, tijdens de traditionele persconferentie in het Huis ter Duin in Noordwijk. De oefenmeester had zojuist een besloten training achter de rug en leek zo weinig mogelijk kwijt te willen over de opstelling waarmee hij Roemenië gaat bestrijden. Toch liet hij, tussen de regels door, doorschemeren dat Maarten Stekelenburg en Demy de Zeeuw vermoedelijk in de basis zullen staan.

Van Basten beschikt, in de aanloop naar het cruciale duel met de Roemenen, over een volledig fitte selectie. John Heitinga en Arjen Robben, die woensdag nog apart van de groep trainden, konden donderdag weer volledig meetrainen. 

Welke formatie Van Basten samen zal stellen uit deze spelersgroep, wilde hij niet zeggen. "We informeren zaterdag eerst de spelers, daarna horen jullie het wel", zei hij. Toch liet hij weten dat de elf spelers die tijdens de training van woensdag een hesje kregen, een goede kans maken op een basisplaats. "De ploeg waarmee we tegen Roemenië starten, zal in grote lijnen hetzelfde zijn als de opstelling waarmee we woensdag trainden", aldus de bondscoach.

Deze opstelling houdt in dat Demy de Zeeuw voor de defensie zal spelen. "Demy is de laatste tijd goed bezig, met name bij AZ vult hij zijn rol goed in. Hij laat, zowel nationaal als internationaal, een goede indruk achter", zei de bondscoach over de debutant van AZ. Evenals De Zeeuw zal ook Maarten Stekelenburg vermoedelijk in de basis starten. Hij krijgt, als vervanger van de geblesseerde Edwin van der Sar, de voorkeur boven Henk Timmer. "Dat ligt inderdaad voor de hand, Stekelenburg ligt mijns inziens iets voor op Timmer", zei Van Basten.

Over de spitspositie deed Van Basten geen uitlatingen. Op de training van woensdag kreeg Klaas Jan Huntelaar in de punt van de aanval de voorkeur boven Dirk Kuyt, maar of dit zaterdag ook zo zal zijn wilde de coach niet zeggen. "Dirk doet het prima, hij is een allround aanvaller die bovendien heel positief in de groep staat. We hebben nog geen duidelijke nummer één voor de spitspositie, dus dat blijft even zoeken. Dirk zou eventueel ook op rechts op links kunnen spelen."

Van Basten ziet het duel met de Roemenen als een belangrijke krachtproef. "Roemenië heeft een goede ploeg, ze staan niet voor niets veertiende op de wereldranglijst. Ik vind dat ze qua team enigszins vergelijkbaar zijn met het Nederlands elftal. Ook de Roemenen hebben immers relatief jonge spelers, waarvan er bovendien nog veel in de nationale competitie spelen. Het zal dus lastig worden, maar we rekenen op een overwinning."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen