Elf fans Manchester United in ziekenhuis na rellen

5 april 2007, 09:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Elf Manchester United-fans zijn na de rellen tijdens de wedstrijd tegen AS Roma in het ziekenhuis beland. De fans van Manchester United misdroegen zich voor de tweede keer dit seizoen. Eerder zorgden de Engelsen al voor problemen tijdens de uitwedstrijd tegen het Franse Lille. Naast de Engelse fans werden er ook twee AS Roma-supporters naar het ziekenhuis gebracht.

Er werd niet alleen in het stadion gevochten, ook buiten de wedstrijd om vielen rake klappen. De fans raakten in de stad slaags met elkaar. De UEFA zal een onderzoek instellen naar de oorzaak van de rellen. UEFA-afgevaardigde William Gaillard verklaarde bezorgd te zijn over het aantal gewelddadige incidenten dit jaar. "We zitten in een crisis situatie en het is bijzonder vervelend om te zien dat deze situaties zich af spelen in het Europese voetbal," aldus Gaillard.

Het clubmanagement van Manchester United had op de website gewaarschuwd dat haar fans moesten oppassen voor de agressieve supporters van de Romeinen. De zogenaamde Ultra's hebben een reputatie wat betreft geweld. Vorig jaar werden tijdens de UEFA Cup-wedstrijd met Middlesbrough drie Engelse fans neergestoken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen