Heerenveen wil Alves niet verkopen

Ger
29 april 2007, 14:18   Bijgewerkt: 29 april 2007, 14:48

SC Heerenveen is niet van plan om Afonso Alves komende zomer te laten vertrekken. De Braziliaan kwam afgelopen zomer over van Malmö FF en bleek een revelatie. Vooral dankzij zijn scoringsdrift maken de Friezen nog kans op de vijfde plaats in de Eredivisie.

Voorzitter Koos Formsma geeft toe dat er regelmatig geïnteresseerde clubs voor de 26-jarige aanvaller bij SC Heerenveen op de stoep staan. "Maar we hebben geen vraagprijs voor hem vastgesteld. We willen er in principe ook niet over praten met andere clubs. Wij willen Afonso niet verkopen", zegt Formsma. "Onze supporters, onze sponsors, iedereen bij de club zal dat toejuichen, denk ik."

Volgens de voorzitter is het voor de ontwikkeling van Alves ook beter om nog minimaal één seizoen in Heerenveen te blijven. "Hij heeft niet voor niets vorig jaar een contract tot medio 2011 bij ons ondertekend. De eerste drie maanden had hij het hier ook helemaal niet zo gemakkelijk. Pas daarna is het gaan lopen met hem. Volgend seizoen kan hij er bij ons weer tenminste twintig in schieten. Dat is goed voor zijn ontwikkeling."

Formsma schatte desgevraagd de kans dat de begeerde Alves ook volgend seizoen nog bij SC Heerenveen speelt, tussen 85 en 95 procent. "Een Nederlandse club kan hem sowieso niet betalen. Ik denk dat alleen Chelsea, Real Madrid, Barcelona of een club met een verdwaalde Rus aan de macht hem kunnen weglokken. Als dergelijke partijen in de markt komen, houdt het natuurlijk wel op voor Heerenveen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen