Inhaalrace brengt Manchester op drempel van landstitel

28 april 2007, 15:42   Bijgewerkt: 28 april 2007, 18:41

In de strijd om de Engelse voetbaltitel heeft Manchester United zaterdag zijn voorsprong op Chelsea vergroot. ManU won bij Everton, 4-2. De titelverdediger echter verspeelde thuis tegen Bolton twee punten, 2-2. De voorsprong van Manchester United is, met nog drie speelronden te gaan, vijf punten.

Aanvankelijk zag het er niet naar uit dat de formatie van Sir Alex Ferguson een goede dag zou beleven. Na een uur stond Manchester United met 2-0 achter. Alan Stubbs en Manuel Fernandes scoorden voor Everton tegen de Nederlandse doelman Edwin van der Sar.

John O'Sea zorgde dat de spanning terugkeerde, een eigen treffer van Phil Neville bracht evenwicht. Dat was wrang. Neville speelde eerder 11 jaar voor Manchester United en scoorde in die periode in 386 duels slechts negen keer.

Tien minuten voor het einde zette Wayne Rooney, opgegroeid bij Everton, ManU met een cruciale treffer op voorsprong. Invaller Chris Eagles (ex-NEC) maakte er nog 4-2 van. Bij Everton kwam Andy van der Meyde zeven minuten voor tijd nog even in het veld.

Liverpool, dinsdag in de halve finale van de Champions League de tegenstander van Chelsea, verloor in de strijd om de derde plaats belangrijke punten. Op eigen veld was Portsmouth te sterk, 1-2. Na een uur scoorde Sami Hyypiä voor Liverpool, maar de door treffers van Benjani Mwaruwari en Niko Kranjcar opgelopen achterstand bleek niet meer te overbruggen. Boudewijn Zenden speelde het hele duel voor the Reds, Dirk Kuijt bleef op de bank.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen