ManUnited wil rol Italiaanse politie onderzoeken

Ger
5 april 2007, 15:12   Bijgewerkt: 5 april 2007, 15:32

Manchester United heeft de Britse regering gevraagd om een onderzoek naar de voetbalrellen van woensdag tijdens het Champions League-duel met AS Roma (2-1 verlies). Elf fans van de Engelse club moesten zich na zware gevechten met Italiaanse agenten en supporters in een ziekenhuis laten behandelen. De leiding van ManUnited is van mening dat de Italiaanse politie onnodig hard heeft opgetreden.

Agenten keken in de rust van het duel aanvankelijk toe hoe supporters van AS Roma voorwerpen richting Britse fans gooiden. De politie trad pas op toen de Engelse supporters reageerden. De agenten gebruikten in de ogen van veel Britten onnodig veel geweld. ManUnited heeft niet de mogelijkheid om de politie op het matje te roepen, waardoor de club nu wil dat de regering dat doet.

Italiaanse supporters zochten voor de wedstrijd ook al de confrontatie met bezoekers uit Engeland. Tijdens deze gevechten viel een onbekend aantal gewonden. Ongeveer 5000 Engelse supporters hadden een kaartje voor het duel bemachtigd. Ruim duizend Britten arriveerden zonder een ticket in de Italiaanse hoofdstad. De Europese voetbalbond UEFA heeft inmiddels een onderzoek gestart.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen