Terugslag Schaars baart Van Gaal zorgen

19 april 2007, 09:21

Louis van Gaal maakt zich zorgen over Stijn Schaars. De middenvelder blijft last houden van zijn enkel, waaraan hij eerder dit jaar geopereerd is. De klachten zijn nu zelfs zó erg, dat hij het bekerduel met NAC Breda moet laten schieten.

Schaars keerde exact een week geleden, in de uitwedstrijd tegen Werder Bremen, terug in de hoofdmacht van AZ. Deze terugkeer verliep niet al te best, want na amper een half uur moest de 23-jarige international zich alweer laten wisselen. Desondanks kon hij afgelopen weekend meedoen in het competitieduel met Vitesse, maar tijdens dit optreden lijkt hij toch weer iets geforceerd te hebben.

Inmiddels heeft Schaars weer dusdanig veel last van zijn gewricht, dat hij het bekerduel met NAC Breda moet laten schieten. En dat is vervelend, weet Van Gaal. "Natuurlijk baart het ons zorgen", zegt de oefenmeester in De Telegraaf. 

"Voor zover wij weten, is de operatie geslaagd. De artsen hadden al aangegeven dat hij met pijn zou moeten spelen, maar het is in zijn beleving erger dan verwacht. Stijn speelt met pijnstillers, maar hij krijgt in de loop van de wedstrijden steeds meer last. Hij krijgt onderzoeken, maar de chirurg die hem geopereerd heeft zit in de USA. Als deze behandeling niet lukt, zal hij weer onder het mes moeten."

Of Schaars komend weekend wel mee kan doen in de competitieduel tegen SC Heerenveen, is nog onduidelijk. De Telegraaf acht die kans klein.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen