Winnend Ajax komt doelpunt tekort tegen Willem II

29 april 2007, 16:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax kwam zondagmiddag een doelpunt tekort voor de dertigste landstitel. De Amsterdammers profiteerden in de gewonnen uitwedstrijd bij Willem II (0-2) van de nederlaag van AZ bij Excelsior (3-2). Ze konden echter niet voorkomen dat PSV zich opnieuw tot kampioen liet kronen. De club uit Eindhoven won de thuiswedstrijd van Vitesse met 5-1.

PSV voorkwam met de vijf doelpunten tegen Vitesse op het nippertje dat Henk ten Cate alsnog zijn gelijk kon halen. De oefenmeester van Ajax kreeg de afgelopen week de lachers op zijn hand toen hij verklaarde dat zijn ploeg kampioen zou worden.

Het zag er tot ongeveer een kwartier voor het verstrijken van de reguliere competitie naar uit dat Ten Cate zijn club Ajax de dertigste landstitel zou bezorgen. Ajax leidde de virtuele ranglijst tot het moment dat Phillip Cocu de club uit Eindhoven aan de benodigde vijfde treffer hielp.

Henk Ten Kate in persconferentie

Henk Ten Kate in persconferentie

De Amsterdammers lieten het dit seizoen ook afweten tegen laaggeklasseerde clubs als Vitesse, NEC, Excelsior en Sparta. Ajax verzuimde zelfs afgelopen maand nog een voorschot op de dertigste landstitel te nemen. De club mocht zich bij een zege op RKC koploper noemen, maar kwam niet verder dan een gelijkspel (2-2).

"We hebben te wisselvallig gepresteerd", besefte Ten Cate. "Maar dat heb je met een jonge ploeg. Ik ben vandaag helemaal kapot. Dit doet pijn. Maar ik besef ook dat we dit seizoen grote stappen voorwaarts hebben gemaakt. Ajax is op de goede weg. Alleen hebben we daar vandaag niets aan."

Willem II voldeed voor eigen publiek ruimschoots aan de sportieve verplichtingen. Het was aan helemaal niets te merken dat de Tilburgse club AZ de titel misgunde. Bij Willem II vinden ze het nog steeds jammer dat spelers als Joris Mathijsen, Kew Jaliens, Moussa Dembele en Denny Landzaat naar Alkmaar zijn vertrokken. Ze maakten zich echter allesbehalve schuldig aan competitievervalsing.

Ajax kwam na negentien minuten op voorsprong door een treffer van Urby Emanuelson (0-1). De Amsterdammers speelden vervolgens erg nerveus en leden heel veel balverlies. Willem II verloor pas het uitzicht op een stunt toen doelman Peter Zois een afstandschot van Wesley Sneijder niet onder controle kreeg. Klaas Jan Huntelaar profiteerde dankbaar en maakte zijn 21e competitietreffer: 0-2. Ajax leek kampioen maar vernam vervolgens ook dat PSV met 5-1 voorkwam tegen Vitesse.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen