Van Bronckhorst blijft aandringen op versterkingen

27 augustus 2007, 02:00

Feyenoord staat voor een belangrijke week. Binnen de krijtlijnen gaat het met twee overtuigende overwinningen op rij voorlopig uitstekend, maar de komende dagen zal de ploeg ook buiten het veld succes moeten boeken. Er moeten immers nog één of twee spelers bijkomen, weet ook aanvoerder Giovanni van Bronckhorst. "De selectie is eigenlijk nog te smal", zegt hij tegen FCUpdate.nl.

Tegen NAC Breda werd de Rotterdamse reservebank bezet door Sherif Ekramy, Danny Buijs, Jordy Buijs, Diego Biseswar, Georginio Wijnaldum, Michael Mols en André Bahia. Dat zijn natuurlijk geen slechte spelers, maar het verschil ten opzichte van de basisspelers is toch aanzienlijk. Iedere wissel betekent momenteel dan ook een verzwakking. En aangezien soms wel eens gezegd wordt dat de spelers op de bank de kracht van een elftal bepalen, zal Feyenoord hier de komende dagen, tot de transfermarkt sluit, nog aan moeten werken.

Sinds het vertrek van Romeo Castelen en Royston Drenthe speurt Feyenoord nadrukkelijk naar nieuwe spelers, maar deze zoektocht leverde voorlopig nog geen resultaat op. Coach Bert van Marwijk liet afgelopen vrijdag zelfs weten er langzaam rekening mee te houden, dat er dit jaar helemaal geen spelers meer bijkomen. "Dat zou jammer zijn", reageert Van Bronckhorst. "Maar goed, ik weet dat de club keihard bezig is om versterkingen te halen. Hopelijk lukt het nog. Ik heb namelijk wel veel vertrouwen in deze groep, maar eigenlijk is de selectie te smal."

Door het gebrek aan pure vleugelaanvallers speelt Feyenoord voorlopig een soort 4-2-3-1, met Luigi Bruins, Nick Hofs en Jonathan de Guzman als aanvallend trio achter Roy Makaay. Dit systeem is door het vertrek van Drenthe en Castelen en de blessures van Slory en Vincken enigszins uit nood geboren, maar bevalt uitstekend. "Het leuke is, dat het systeem dat we nu spelen, heel moeilijk te verdedigen is", vertelt Van Bronckhorst. "Luigi, Nick en Jonathan voeren het heel goed uit, met veel positiewisselingen. Het zijn drie spelers die steekballen kunnen geven, maar zichzelf ook uitstekend vrij kunnen lopen. Bovendien kunnen Nuri Sahin en ik ook regelmatig bijsluiten. Er zit dus veel dynamiek in ons spel."

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen