Engeland-Argentinië van WK 1986 wordt opnieuw gespeeld

7 september 2007, 17:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De legendarische wedstrijd uit 1986 tussen Engeland en Argentinië, waarbij Maradona zijn wereldberoemde Hand van God-goal maakte, wordt opnieuw gespeeld. Op 14 oktober zullen de spelers die 21 jaar geleden van de partij waren, inclusief Maradona, een re-match afwerken op Villa Park in Birmingham.

Argentinië won de WK-wedstrijd in 1986 met 2-1. Maradona scoorde tweemaal: één keer met een legendarische solo vanaf de middenlijn en één keer met een minst zo legendarische handsbal. Gary Lineker scoorde namens Engeland. Naar verluidt zijn de Argentijnen al in training gegaan, om volgende maand enigszins fit voor de dag te komen. Of dat ook voor Maradona geldt, is onduidelijk.

De Engelsen hebben zin in de wedstrijd. "We verloren door een wereldgoal en een doelpunt, dat op zijn zachtst gezegd dubieus was. Dit is onze kans op revanche", stelt Peter Reid, één van de Engelsen die zeker meedoet. Naast Reid zullen onder meer ook Bryan Robson, Glenn Hoddle en Chris Waddle laten weten mee te spelen. 

Volgens Reid is zijn elftal uit op revanche. "Laat er geen twijfel over bestaan dat we nu wel gaan winnen", zegt de middenvelder strijdlustig.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen