Feyenoord heeft voldoende aan een helft

Ger
1 september 2007, 22:16   Bijgewerkt: 1 september 2007, 22:48

Het nieuwe Feyenoord kon zaterdagavond de uitverkochte Kuip niet helemaal bekoren. De ploeg van trainer Bert van Marwijk won weliswaar ook de derde competitiewedstrijd. Na FC Utrecht en NAC Breda moest Willem II er eveneens aan geloven: 2-0. Overtuigend was de derde opeenvolgende zege echter niet.

Feyenoord had het tegen Willem II best wel moeilijk, vooral met zichzelf. De thuisploeg, in dezelfde opstelling als vorige week in De Kuip tegen NAC (5-0), bouwde traag en slordig op. Door vroeg het Rotterdamse combinatiespel te verstoren, voorkwam Willem II bovendien dat Feyenoord het juiste ritme wist te vinden. De opstelling van de roodwitte brigade deed voorin een tikje armoedig aan. 

De problemen van coach Van Marwijk zijn bekend: door het vertrek van Romeo Castelen en Stijn Huysegems en de blessures bij Andwele Slory en Tim Vincken komt hij momenteel vleugelspitsen te kort. De Zuid-Koreaanse international Chun-Soo Lee is vooral daarom aangetrokken, maar voor het duel met Willem II was hij nog niet beschikbaar.

Door de vele loopacties en de aanhoudende positiewisselingen in de frontlinie van Feyenoord moest de defensie van Willem II de aandacht er goed bij houden. In de 26e minuut zagen de Tilburgse verdedigers evenwel Bruins over het hoofd. Met een subtiele voetbeweging benutte de nieuwkomer een fraaie diagonale pass van Sahin, 1-0.

Na de rust leek alleen de hoogte van de uitslag nog interessant. Feyenoord kwam echter laks uit de kleedkamer. Boutahar verzuimde van elf meter de ongelijke strijd nieuw leven in te blazen en ook Rydell Poepon stuitte op Timmer.

Feyenoord bood de volle Kuip na de rust absoluut te weinig vertier. Het geknoei in de verdediging en op het middenveld deed zelfs een beetje ouderwets aan. In tegenstelling tot het vorige rampseizoen onder coach Erwin Koeman (0-0) wist Feyenoord deze keer in De Kuip van Willem II echter wel te winnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen