Hertha leidt, Vd Vaart scoort, Bremen klopt Stuttgart

22 september 2007, 17:23   Bijgewerkt: 22 september 2007, 18:20

Hertha BSC raakte deze zomer onder meer Dick van Burik, Yildiray Bastürk, Christian Gimenez en Kevin Boateng kwijt en kocht er amper iets voor terug. De ploeg uit de hoofdstad bestond vooral uit jonge, relatief onbekende spelers, waardoor critici meenden dat Hertha een loodzwaar seizoen tegemoet zou gaan. Maar voorlopig is het tegendeel waar: na de 2-1 zege op Borussia Dortmund is Hertha de nieuwe koploper in de Duitse Bundesliga.

Hertha, dat eerder dit seizoen ook regerend landskampioen VfB Stuttgart al versloeg, kwam tegen Dortmund nog wel met 0-1 achter door een doelpunt van Petric. Nog voor rust kwamen de Berlijners langszij doo een goal van Pantelic, waarna Lucio en Okoronkwo er na rust 3-1 van maakten. Petric bepaalde vervolgens in de slotfase de eindstand op 3-2. Door deze zege heeft de ploeg van coach Lucien Favre, die voorafgaand aan het seizoen nog getipt werd als coach die wel eens als eerste ontslagen zou worden, al twaalf punten uit zes duels. Hiermee staat de ploeg nu eerste, één punt boven Bayern München. De Zuid-Duitsers hebben echter nog wel één duel tegoed, namelijk morgenmiddag tegen promovendus Karlsruher SC.

Naast Hertha BSC pakten ook onder meer Hamburger SV en Werder Bremen drie belangrijke punten. Hamburger SV, dat startte met Joris Mathijsen, Nigel de Jong, Rafael van der Vaart en Romeo Castelen in de basis, was thuis met 1-0 te sterk voor 1.FC Nürnberg. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd na rust gemaakt door Van der Vaart, op aangeven van spits Olic.

Werder Bremen baarde, enkele dagen na de CL-nederlaag tegen Real Madrid (2-1), opzien door verrassend simpel af te rekenen met regerend landskampioen Stuttgart. Na vier minuten was het al 2-0, door twee goals van Hugo Almeida. Stuttgart-spits Mario Gomez dacht even later de spanning terug te brengen door de 2-1 te maken, maar in de veertiende minuut bracht Sanogo de marge weer op twee met een prachtige kopbal. In de slotfase maakte Diego er vervolgens nog 4-1 van.

Bremen en Hamburg hebben nu tien minuten, evenals Schalke 04. De ploeg uit Gelsenkirchen won thuis overtuigend met 3-0 van Arminia Bielefeld, dat de afgelopen weken nog verrassend goed gepresteerd had. Kuranyi, Asamoah en Rafinha maakten de goals.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen