Barça wil Eto'o en Touré niet op Afrika Cup

17 oktober 2007, 08:10

Als het aan FC Barcelona ligt, doen spits Samuel Eto'o en middenvelder Yaya Touré volgend jaar februari niet mee aan het toernooi om de Afrika Cup. Technisch directeur Txiki Begiristain hoopt dat beide spelers het clubbelang voorop stellen en de Afrikaanse titelstrijd, die gehouden wordt in Ghana, laten schieten.

"We kunnen ze niets verbieden, maar we hopen dat ze niet meedoen", zegt de directeur van de Catalaanse topclub tegen de Spaanse radiozender RAC 1.

Begiristain hoopt dat Eto'o en Touré het voorbeeld volgen dat teamgenoot Ronaldinho deze zomer gaf, toen hij de Copa America liet schieten. De directeur zou het vooral betreuren als Eto'o, die door een blessure dit seizoen nog amper in actie kwam voor Barça, begin 2008 wekenlang zou ontbreken door de Afrikaanse titelstrijd.

"Als Eto'o gaat, ontstaat er een vreemde situatie. Hij ontbreekt dan wel erg veel wedstrijden. Een blessure, een herstelperiode, en dan interlandverplichtingen. Maar goed, het is zijn beslissing. Wij kunnen hem nergens toe dwingen", stelt hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen