NEC in blessuretijd voorbij tien Friezen

Ger
24 februari 2008, 16:35   Bijgewerkt: 24 februari 2008, 20:32

NEC heeft op bezoek bij SC Heerenveen de volle winst gepakt: 2-3. De thuisclub moest halverwege de eerste helft met tien man verder na een rode kaart voor Brian Vandenbussche. In blessuretijd scoorde Youssef El-Akchaoui uit een vrije trap de winnende treffer.

SC Heerenveen koesterde op dat moment een 1-0 voorsprong. Beerens had de thuisclub al binnen twee minuten op voorsprong gebracht. De oud-PSV'er rondde af nadat Danijel Pranjic een fraai genomen vrije trap door de lat gestuit zag worden. Tot de rode prent voor Vandenbussche had NEC één serieuze kans op succes gehad. Aanvoerder Peter Wisgerhof schoot na mistasten van de Belg van dichtbij over de lat.

In blessuretijd kregen de bezoekers zelfs de volle winst, wat gezien het totale speelbeeld een te grote beloning was. Youssef El-Akchaoui schoot een vrije trap steenhard tegen de touwen. De moegestreden Friezen vallen door de nederlaag buiten de top-vijf. De noorderlijke concurrent FC Groningen steekt SC Heerenveen voorbij. NEC krijgt door de drie punten weer wat lucht in de strijd tegen degradatie.