Van Dijk: "Voorlopig blijf ik eerste keus"

Ger
15 maart 2008, 14:46   Bijgewerkt: 15 maart 2008, 15:04

Een late treffer van Miralem Sulejmani bracht SC Heerenveen vrijdagavond de eerste zege in de Euroborg. Dankzij de drie punten schuiven de Friezen op ranglijst voorbij FC Groningen naar de vierde plaats. "Eerlijk gezegd had ik de overwinning niet meer verwacht", zegt Rob van Dijk, die de positie overnam van eerste doelman Brian Vandenbussche.

In de jacht op een Europees ticket was de overwinning bij de concurrent uit de Martinistad voor SC Heerenveen meer dan welkom. Voor aanvang van het duel stond de brigade van coach Gertjan Verbeek nog twee punten achter op de Groningers. "We hebben belangrijke punten gepakt", beaamt Van Dijk tegen FCUpdate.nl. "We staan nu een puntje voor op FC Groningen, dus we doen leuk mee. De andere concurrenten moeten dit weekeinde nog maar zien te winnen."

"Dat doelpunt kwam voor ons precies op tijd. Als we een half uur eerder op voorsprong waren gekomen, hadden we van Groningen nog een flinke storm kunnen verwachten. Nu hoefden we alleen de laatste vijf minuten uit te spelen. De zege is gezien de kansenverhouding terecht. We zijn de hele wedstrijd voor de winst blijven voetballen. Dat blijkt ook uit het inbrengen van Paulo Henrique, als extra aanvaller, een kwartier voor tijd."

Vandenbussche

Vandenbussche

"Woensdag werd er tijdens de training al wat gewisseld onder de lat. Toen dacht ik al: speelt er wat? Ik weet niet precies hoe het in elkaar zit. Brian heeft het er met mij niet echt over gehad. Het enige wat ik van de trainer gehoord heb, is dat ik voorlopig ga spelen. Hoe lang ik de voorkeur krijg, hangt af van mijn prestaties en die van Brian. Het is in ieder geval lekker dat ik na twee hectische dagen de nul heb gehouden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen