Trefzekere N'Kufo niet bezig met records

Ger
3 april 2008, 13:52
' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/blaise-n-kufo">Blaise N'Kufo is het verbreken van records onderhand een tweede natuur geworden. De Congolese Zwitser is bij FC Twente hard op weg om de meeste competitiegoals op zijn naam te zetten.

Jan Jeuring was in de jaren zeventig liefst 104 keer trefzeker namens de Tukkers in de Eredivisie. De 32-jarige N'Kufo staat inmiddels op 85 doelpunten en kan het record mogelijk volgend seizoen verbreken. De aanvaller staat nog tot de zomer van 2009 in Enschede onder contract.

"Als ik fit blijf, moet ik nog een 'paar doelpunten' kunnen scoren. Maar ik ben er niet speciaal mee bezig. Ik wil de play-offs halen met FC Twente, dát is mijn focus", zegt N'Kufo tegen het Algemeen Dagblad. De Zwitser mag dit seizoen al wel twee andere records bijschrijven.

N'Kufo scoorde tussen 15 december en 24 januari in zeven achtereenvolgende duels, waarmee hij Dick van Dijk (zes wedstrijden met een treffer, eind jaren zestig) passeerde. De aanvaller zal bovendien voor de vijfde opeenvolgende keer clubtopscorer van FC Twente worden, waarmee hij de reeks van Jan Jeuring (vier keer) overtreft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen