Van Basten tempert euforie: "Voeten op aarde houden"

11 juni 2008, 16:27   Bijgewerkt: 11 juni 2008, 16:47

Nederland moet niet denken dat de buit nu al binnen is. Die boodschap stuurde bondscoach Marco van Basten woensdag tijdens een persconferentie de wereld in. Na de 3-0 overwinning op wereldkampioen Italië is de euforie rond Oranje enorm, maar Van Basten benadrukt dat zijn elftal nog een lange weg te gaan heeft. "We moeten niet denken dat we nu ineens tot de titelfavorieten behoren."

"Het is belangrijk om de euforie een beetje te temperen", sprak de bondscoach, twee dagen na de nu al legendarische overwinning op de Italianen. "We moeten met z'n allen de voeten op aarde houden, maar dat weten de spelers gelukkig ook. We hebben pas één wedstrijd gespeeld, we moeten er nog een heleboel. De volgende wedstrijden beginnen allemaal op 0-0 en zullen lastig genoeg worden."

van basten

van basten

Ook voor de wedstrijd tegen Frankrijk moet Van Basten mogelijk wat spelers teleurstellen. De coach sluit immers niet uit dat hij, ondanks de gala-voorstelling tegen Italië, voor het duel met de Frankrijk wat wijzigingen doorvoert. "Het zal moeilijk worden, om tegen Frankrijk op dezelfde manier te spelen als tegen Italië. Frankrijk heeft niet alleen een andere ploeg dan Italië, maar ook een heel andere speelstijl. Natuurlijk zullen we veel hetzelfde proberen te doen, maar als de Fransen in balbezit zijn zullen we ons enigszins moeten aanpassen. Daarom zullen wellicht in ons elftal wat dingen veranderen. Wat we veranderen, zien jullie vrijdag wel."

Basten

Basten

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen