Zweden verslaat laf spelend Griekenland

Ger
10 juni 2008, 22:36   Bijgewerkt: 11 juni 2008, 09:53

Titelverdediger Griekenland heeft zijn openingsduel tegen Zweden terecht met 2-0 verloren. Het zeer verdedigend ingestelde team wist nauwelijks gevaar te stichtten. Het meer aanvallend spelende Zweden wist na rust tweemaal te scoren en pakte zo de eerste drie punten.

Na een veelbelovend begin, begonnen de Grieken te temporiseren en wekte de ploeg van bondscoach Otto Rehhagel irritatie op bij de fans in het stadion. Door het duffe spelbeeld werd de regerend Europees kampioen getrakteerd op een hels fluitconcert in het Wals-Siezenheim. 

Toch was ook Zweden dicht bij een treffer. Ex-Ajacied Zlatan Ibrahimovic, die al sinds oktober 2005 niet meer namens de nationale ploeg wist te scoren, kreeg de bal op zijn hoofd, maar kopte over het Griekse doel. Ook zijn collega-spits Henrik Larsson had de openingstreffer op zijn schoen, maar verzuimde te scoren.

Na de thee kwam Zweden feller uit de startblokken. Dit resulteerde vrij snel in een kans voor Christian Wilhelmsson. Hij kwam oog in oog te staan met de doelman, maar met een lob ging de bal over het doel. De Zweedse ploeg probeerde het spel naar zich toe te trekken, maar had nog steeds moeite met het verdedigende spel van de Grieken. Rehhagel bracht voormalig SC Heerenveen-aanvaller Georgios Samaras in, maar ook hij kon niet imponeren.

Zweden verdubbelde de voorsprong dankzij een curieuze treffer van verdediger Petter Hansson. Hij zette door na een gemiste kans en wist met hulp van de Griekse verdediger Seitaridis de verdiende 2-0 op het scorebord te zetten. Griekenland probeerde vervolgens toch nog aan te vallen, maar had nauwelijks power voorin en creëerde geen enkele mogelijkheid.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen