Van Bommel wel, Seedorf niet terug bij Oranje

6 augustus 2008, 17:47   Bijgewerkt: 6 augustus 2008, 17:58

Mark van Bommel is terug bij Oranje. De middenvelder van Bayern München maakt deel uit van de 19-koppige voorselectie die bondscoach Bert van Marwijk samengesteld heeft voor de oefenwedstrijd tegen Rusland, woensdag 20 augustus in Moskou. Clarence Seedorf behoort niet tot de voorlopige groep.

Door blessures kan Van Marwijk niet beschikken over Wilfred Bouma en Wesley Sneijder, terwijl Ruud van Nistelrooy eerder deze week aangaf een punt te zetten achter zijn loopbaan als international. Vanwege de Spelen zijn bovendien potentiële internationals als Ryan Babel, Urby Emanuelson en Roy Makaay niet beschikbaar. Van Marwijk maakt op vrijdag 15 augustus zijn definitieve selectie bekend.

Voor Van Bommel is het ruim twee jaar geleden dat hij voor het laatst tot de Oranje-selectie behoorde. Na het wereldkampioenschap van 2006, waar hij basisspeler was, kreeg hij bonje met bondscoach Marco van Basten. Van Bommel stelde zich vervolgens niet meer beschikbaar, maar liet direct weten dat hij onder een volgende bondscoach wél weer voor de nationale ploeg wilde uitkomen.

De voorlopige selectie van Nederland

Doel: Maarten Stekelenburg (Ajax), Henk Timmer (Feyenoord)

Verdediging: Khalid Boulahrouz (VfB Stuttgart), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Tim de Cler (Feyenoord), John Heitinga (Atlético Madrid), Joris Mathijsen (Hamburger SV), André Ooijer (Blackburn Rovers)

Middenveld: Ibrahim Afellay (PSV), Mark van Bommel (Bayern München), Orlando Engelaar (FC Schalke 04), Nigel de Jong (Hamburger SV), Rafael van der Vaart (Real Madrid), Demy de Zeeuw (AZ)

Aanval: Klaas Jan Huntelaar (Ajax), Dirk Kuyt (Liverpool), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Real Madrid), Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic)

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen