Ajax rekent eenvoudig af met nietig Borac

Koen Freriks
18 september 2008, 22:53   Bijgewerkt: 18 september 2008, 23:27

Ajax heeft donderdagavond een voorschot genomen op de groepsfase van de UEFA Cup. De equipe van trainer Marco van Basten won op bezoek bij FK Borac met ruime cijfers: 4-1. De return over twee weken in Amsterdam is daardoor een formaliteit geworden. 

"Ik ken ze ook niet", haalde Van Basten zijn schouders op nadat zijn ploeg bij de loting was gekoppeld aan FK Borac. Hij was niet de enige. Eigenlijk kende alleen Miralem Sulejmani de kleine club, omdat die afkomstig is uit zijn vaderland Servië. "Het niveau van Borac? Ik schat in dat ze even sterk zijn als Heracles", vergeleek de miljoenenaankoop de kracht van Borac met de eredivisionist uit Almelo.

Dat Suarez het tweede Amsterdamse doelpunt maakte was dan ook geen verrassing. De manier waarop was bijzonder fraai. De Uruguayaan lobte uit stilstand de bal over een verdediger heen en ook keeper Grahovic zag de bal kansloos over zijn hoofd het doel in verdwijnen: 2-0. Ajax was in de eerste helft heer en meester in het stadion van Partizan Belgrado en had Borac definitief moeten slachten.

Uiteindelijk viel er weinig aan te merken op de winst van Van Bastens mannen. Het was een zakelijke zege tegen een ploeg, die duidelijk niet thuis hoort in een verder verloop van de UEFA Cup. Ajax moet de return nog spelen, maar kan zich eigenlijk alvast richten op de groepsfase.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen