Atletico definitief niet in eigen stadion tegen PSV

14 oktober 2008, 10:14   Bijgewerkt: 14 oktober 2008, 11:43

PSV speelt het Champions League-uitduel tegen Atletico Madrid niet in het Vicente Calderon-stadion, de thuishaven van Atletico. De Spaanse club moet op last van de UEFA twee Europese wedstrijden buiten het eigen stadion spelen, als gevolg van misstanden en racisme in het thuisduel met Olympique Marseille.

De UEFA had nogal wat aan te merken op de organisatie van de thuiswedstrijd tegen Marseille, die overigens in 2-1 eindigde. Zo was onder meer de veiligheid van bezoekers onvoldoende, waren er te weinig faciliteiten voor Franse pers en werden er afspraken richting de tegenpartij niet nagekomen. De belangrijkste kritiek betrof echter de fans van Atletico. Volgens een officieel rapport van de UEFA werden er oerwoudgeluiden gemaakt en gooiden de supporters een fles op het veld. 

Naast de club, is ook coach Javier Aguirre flink gestraft. Hij zou zich onsportief hebben gedragen en een Franse speler hebben uitgescholden. De UEFA heeft de Mexicaanse oefenmeester een geldboete en twee duels schorsing opgelegd.

Atletico moet nu de komende twee Europese duels, tegen Liverpool en PSV, minimaal 300 kilometer buiten Madrid spelen. PSV heeft de kaartverkoop voor de wedstrijd tegen de Spanjaarden, die gepland staat voor woensdag 26 november, per direct stilgelegd. De Eindhovenaren wachten verdere berichten en consequenties voor supporters eerst af. PSV had al bijna vijfhonderd tickets verkocht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen