WK-loting: Kameroen stuit op Togo en Marokko

22 oktober 2008, 13:28   Bijgewerkt: 22 oktober 2008, 15:53

Kameroen moet flink aan de bak om het WK 2010 te bereiken. Tijdens de loting voor de laatste fase van het Afrikaanse kwalificatietoernooi kwam het land in een groep terecht met Togo, Marokko en Gabon. Alleen de groepswinnaar gaat naar het WK.

Opvallend is verder dat Nigeria óf Tunesië het WK mist. Beide landen kwamen in één groep terecht, waarin verder ook Mozambique en Kenia zitten. In de poules C, D en E zijn respectievelijk Egypte, Ghana en Ivoorkust de favorieten voor groepswinst.

De groepen:

Groep A: Togo, Kameroen, Marokko, Gabon

Groep B: Mozambique, Nigeria, Tunesië, Kenia

Groep C: Rwanda, Algerije, Egypte, Zambia

Groep D: Ghana, Benin, Soedan, Mali

Groep E: Ivoorkust, Malawi, Burkina Faso, Guinee

Op het vorige WK, in 2006 in Duitsland, waren Togo, Angola, Ivoorkust, Ghana en Tunesië de Afrikaanse deelnemers. In 2010 doen sowieso zes Afrikaanse ploegen mee, aangezien Zuid-Afrika als organiserend land al zeker is van deelname.

AZ - Ajax: Win 20 keer je inzet als er gescoord wordt!

AZ - Ajax: Win 20 keer je inzet als er gescoord wordt!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen