Club en Anderlecht gelijk in Belgische topper

Koen Freriks
16 november 2008, 15:19   Bijgewerkt: 16 november 2008, 15:24

Anderlecht heeft zondag verzuimd de koppositie over te nemen van Club Brugge. In een onderling duel bleven beide clubs op een 1-1 gelijkspel haken, waardoor Club de lijstaanvoerder blijft.

Beide doelpunten in de wedstrijd kwamen op naam van spelers met een verleden bij Ajax.  Wesley Sonck bracht Club Brugge al na vier minuten op voorsprong. Kort na rust tekende Mbark Boussoufa voor de gelijkmaker. De bezoekers speelden het laatste kwartier met tien man na de tweede gele kaart voor spits Nicolas Frutos. Arnold Kruiswijk, ex-FC Groningen, deed de hele wedstrijd mee in de verdediging van Anderlecht.

Standard Luik kan zondagavond de koppositie overnemen van Club Brugge, als het wint van Lokeren.