Geruchten over omkoping bij bekerduel Roda-Willem II

14 november 2008, 09:05   Bijgewerkt: 14 november 2008, 09:19

Er zit een luchtje aan de bekerwedstrijd tussen Roda JC en Willem II, die afgelopen dinsdag gespeeld werd. De Telegraaf ontving al voorafgaand aan het duel berichten dat er massaal ingezet was door Aziatische gokmaffia. De krant heeft de informatie doorgespeeld aan de KNVB, maar de bond vindt dat er 'niets aan de hand' is.

Op de burelen van De Telegraaf kwamen dinsdagmiddag tips binnen over de wedstrijd, waarna bleek dat er bij wedkantoor Betfair extreem hoge bedragen ingezet waren op winst van de thuisclub. En hoewel de zege van Roda vervolgens tot stand kwam na een blunder in de Willem II-defensie, ziet de KNVB geen problemen.

Eijden

Eijden

Ook in Tilburg is men inmiddels op de hoogte van de geruchten over omkoping. "Mijn advies aan de KNVB: zoek dit uit tot op de bodem, alsjeblieft", stelt de Tilburgse coach Andries Jonker, die niet gelooft in boze opzet bij zijn blunderende verdediger Danny Schenkel. "Want laat één ding duidelijk zijn: ik steek allebei mijn handen voor Danny Schenkel in het vuur. Iedereen die hem die 250 of 300 wedstrijden in het betaalde voetbal heeft gevolgd, weet dat het een winnaar is. Bovendien 'check' ik spelers die worden aangetrokken heel zorgvuldig in hun omgeving. En ik observeer ze de hele dag. Op Danny valt niks, maar dan ook niks aan te merken."

Ook het feit dat Jonker zelf na rust zijn twee belangrijkste spelers (Demouge en Boutahar) naar de kant haalde, leidde tot speculaties. Volgens Jonker waren beide wissels echter hoognodig. "Wie twijfelt, moet nu maar eens de kuit van Frank Demouge komen bekijken. En Said Boutahar had zaterdag langer gespeeld dan de bedoeling was, terwijl hij net terug is van een blessure. Uit voorzorg deden we de warming-up in Kerkrade al met twaalf in plaats van elf man."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen