Invaller Ari laat van zich spreken bij winnend AZ

Ger
9 november 2008, 16:12   Bijgewerkt: 10 november 2008, 10:10

AZ heeft zich met de zevende competitiezege weer aan de kop van de Eredivisie gevoegd. De ploeg van trainer Louis van Gaal rekende zondag voor eigen publiek af met FC Twente: 3-0. Invaller Ari was twee keer trefzeker, topscorer Mounir El Hamdaoui pikte ook een goal mee.

AZ legde de basis voor de overwinning in de slotfase van een weinig sprankelende eerste helft, toen binnen vier minuten twee keer trefzeker werd uitgehaald. Daarmee beloonden de Alkmaarders, die de geblesseerde Stijn Schaars en Kew Jaliens moesten missen, zichzelf ruim voor het lichte speloverwicht. De thuisclub vreesde FC Twente voor rust ogenschijnlijk te veel om hartstochtelijk voor de aanval te kiezen.

De recordaankoop moest zich bovendien na een half uur geblesseerd laten vervangen. In de catacomben van het DSB Stadion zal hij met gemengde gevoelens hebben vernomen dat zijn vervanger Ari slechts binnen enkele minuten wél trefzeker was. De kleine Braziliaan tikte een uitstekende voorzet van Maarten Martens binnen. Kort daarop tekende Mounir El Hamdaoui na een combinatie door het centrum met zijn dertiende competitiegoal voor de 2-0.

AZ maakte binnen een kwartier in de tweede helft een definitief einde aan de illusies over een Enschedese comeback. Nadat David Mendes da Silva eerst nog met een vlammende uithaal de paal had geraakt, kopte Ari geheel vrijstaand een voorzet van El Hamdaoui raak. De Zuid-Amerikaan vermaakte het publiek in het vervolg van het duel nog met enkele hoogstandjes, wat hem een open doekje van de supporters opleverde.

De formatie van trainer Steve McClaren maakte na rust een lusteloze indruk en wist vrijwel geen enkele acceptabele aanval te produceren. Na de derde AZ-treffer leken de Tukkers vooral te hunkeren naar het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Pieter Vink. Ondanks de nederlaag blijft FC Twente wel de zevende positie in het klassement innnemen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen