Roda JC sluit fusie met Fortuna Sittard niet uit

Koen Freriks
7 november 2008, 19:19

Directeur Huub Narinx van Roda JC laat weten dat de eredivisionist niet afwijzend staat tegenover een fusie met de noodlijdende provinciegenoot Fortuna Sittard. ""We willen nog steeds het liefste doorgaan als Roda, maar als we een uitnodiging krijgen van de provincie om te praten, kunnen we niet de arrogantie hebben om dat bij voorbaat af te wijzen", zegt Narinx in de Limburgse dagbladen. MVV wordt niet genoemd in de plannen.

Directeur Hans Erkens van Fortuna zegt dat er nog niet wordt onderhandeld tussen beide clubs: "Wij zijn alleen bezig met overleven. Voor 17 november moeten we de zaken in orde hebben voor de licentiecommissie. Anders is het afgelopen met Fortuna en hoeven we niet eens meer na te denken over andere scenario's."

Provincie Limburg en de KNVB juichen een samenwerking toe. KNVB-directeur Henk Kesler motiveert: "Clubs als SC Heerenveen, FC Twente en FC Groningen hebben elk een begroting van 20 miljoen euro of meer; daar komen Fortuna en Roda samen niet aan. En wil je ook in Limburg garant staan voor kwalitatief hoogstaand voetbal, dan dien je mee te gaan", vertelt hij op de website van de voetbalbond.  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen