Van Hanegem per direct weg bij FC Utrecht

23 december 2008, 11:54   Bijgewerkt: 23 december 2008, 12:12

De bom is gebarsten bij FC Utrecht. Willem van Hanegem vertrekt per direct als trainer van de club uit de Domstad. "Er is geen basis meer voor een voortzetting van onze samenwerking", aldus voorzitter Jan Willem van Dop.

Van Hanegem had al te kennen gegeven na dit seizoen te stoppen als trainer. Volgens de club was 'de toelichting die hij in diverse media gaf op zijn aanstaande vertrek, aanleiding om de samenwerking op dit moment al te beëindigen'.

FC Utrecht doelt hiermee op de uitlatingen van Van Hanegem in het AD, waarin hij hard uithaalt naar grootaandeelhouder Frans van Seumeren. "Die duikboot zegt dat hij geen verstand van voetbal heeft, maar ondertussen heeft hij het wel allemaal voor het zeggen. Op deze manier wordt het nooit wat met de club. Er spelen allemaal persoonlijke belangen die de toekomst van FC Utrecht niet dienen."

Diezelfde Van Seumeren was daar niet van gediend. "Als een speler zoiets zegt, wordt er tegen opgetreden. Dat geldt wat mij betreft ook voor een trainer. Het is logisch dat we gaan nadenken of deze trainer nog wel is te handhaven. In het bedrijfsleven is dit een open sollicitatie om ontslag te krijgen", zei hij in De Telegraaf.

Van Hanegem was sinds de zomer van 2007 hoofdtrainer van FC Utrecht. Daarvoor was hij onder meer trainer van Feyenoord en assistent-bondscoach van Oranje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen