Van Seumeren: "Nadenken over positie Van Hanegem"

23 december 2008, 09:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het is hoogst onzeker of Willem van Hanegem het seizoen afmaakt als trainer van FC Utrecht. De coach liet deze week weten dat hij zijn aflopende contract niet wilde verlengen, onder meer omdat hij kritiek had op het functioneren van eigenaar Frans van Seumeren. "Als een speler zoiets zegt, wordt er tegen opgetreden. Dat geldt wat mij betreft ook voor een trainer. Het is logisch dat we gaan nadenken of deze trainer nog wel is te handhaven", aldus Van Seumeren in De Telegraaf.

Van Hanegem noemde Van Seumeren in het AD steevast 'die duikboot', als verwijzing naar het feit dat de voorzitter in het verleden naam maakte door de berging van kernonderzeeër de Koersk. Ook vond de coach dat hij door Van Seumeren als 'kop-van-jut' gebruikt was in de affaire rond de vier ontslagen assistent-trainers.

"Dit is onacceptabel. In het bedrijfsleven is dit een open sollicitatie om ontslag te krijgen", is de boze reactie van Van Seumeren. "Voetbal is emotie in het kwadraat, maar ik vind dat je je daar niet altijd achter kunt verschuilen. Afspraken zijn afspraken."

hanegem
du chatinier

du chatinier]}"Van Hanegem schoffeert supporters, commissarissen en directie en dat is onacceptabel. Het taalgebruik van Van Hanegem is ongepast. Als een speler iets dergelijks zegt, wordt er tegen opgetreden. Dat geldt wat mij betreft ook voor een trainer. Het is logisch dat we gaan nadenken of deze trainer nog wel is te handhaven", vervolgt hij.

Van Seumeren is vooral boos over de persoonlijke manier waarop Van Hanegem zich uitgelaten heeft. "Het is op de man gespeeld. Daarin ben ik teleurgesteld. Je weet dat je dit soort situaties kunt meemaken, als je je nek uitsteekt in de voetballerij. De inhoudelijke kritiek laat ik dan ook van mijn rug afglijden, maar aan schofferen heb ik een hekel. Zeker als dat richting ons trouwe publiek gebeurt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen