Onrust neemt toe bij PSV na gelijkspel tegen NAC

24 januari 2009, 21:38   Bijgewerkt: 25 januari 2009, 00:55

De problemen van PSV zijn weer een stukje groter geworden. Tegen NAC Breda kwam de Eindhovense ploeg al voor de tiende keer deze competitie niet tot winst (2-2) en het geduld van de fans lijkt op. In de slotfase van de wedstrijd werd geroepen om het vertrek van trainer Huub Stevens én algemeen directeur Jan Reker.

Erg actief was PSV niet op de transfermarkt, de afgelopen weken. De ploeg verhuurde of verkocht een paar overbodige spelers, maar veel grote aankopen waren er niet. Slechts één nieuweling kon trainer Huub Stevens deze maand op zijn trainingsveld begroeten: Ola Toivonen. De Zweed werd voor ongeveer vier miljoen euro weggeplukt bij Malmö FF en zijn roem snelde hem de afgelopen weken al vooruit. Hij zou een sensatie kunnen worden, zo stelden kenners.

Toivonen

Toivonen

Hoe goed Toivonen nu precies is, werd tegen NAC Breda nog niet echt duidelijk. De spits moest duidelijk even wennen aan zijn nieuwe ploeg en viel in de eerste helft eigenlijk alleen op toen hij een gele kaart kreeg voor een zeer slecht uitgevoerde fopduik. Verder was hij wel regelmatig aanspeelbaar, maar zijn aannames en voortzettingen lieten nog wat te wensen over. Na de pauze was het allemaal wat beter wat de blonde aanvaller liet zien, maar uitblinken deed hij nog niet.

Na de pauze was PSV wel duidelijk de betere ploeg, maar faalde het in de afronding. In de eerste vijf minuten na de hervatting kregen Ibrahim Afellay en Otman Bakkal dotten van kansen, maar beide acties leverden geen doelpunt op. Hierna herpakte NAC zich weer en had PSV moeite om een gaatje te vinden in de Bredase defensie.

Toivonen

Toivonen

Na dit doelpunt nam de onrust in het stadion flink toe. Het 'Stevens, rot op' schalde van de tribune, terwijl ook algemeen directeur Jan Reker er verbaal van langs kreeg. De zesde nederlaag van het seizoen dreigde, maar Ibrahim Afellay voorkwam dat. Met een knappe actie bepaalde hij de eindstand op 2-2. Of dat genoeg is om een crisis te bezweren bij de dolende landskampioen, valt echter te betwijfelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen