Hofland: "Feyenoord was te groot voor Verbeek"

Koen Freriks
21 februari 2009, 10:54   Bijgewerkt: 21 februari 2009, 11:09

Kevin Hofland is in een interview met De Volkskrant open over de gebroken samenwerking met Gertjan Verbeek. Volgens de verdediger van Feyenoord bleek al snel dat de komst van Verbeek geen succes zou worden. "Deze club was te groot voor hem", aldus Hofland. 

Aanvankelijk zag Hofland het helemaal in Verbeek zitten. "Zijn mentaliteit paste bij Feyenoord. Verbeek straalt in alles uit dat hij hard wil werken. Daar moet ik het als voetballer ook van hebben. Maar Verbeek heeft zich vanaf de eerste dag bij Feyenoord verkeken op de grootsheid van deze club. Eigenlijk was onze relatie met de trainer al na twee maanden kapot."

Het beeld dat de spelers problemen niet hebben doorgegeven aan de clubleiding klopt niet, aldus Hofland. "Als vice-aanvoerder heb ik de onvrede over het functioneren van de trainer aangegeven bij de directie, maar er werd niets mee gedaan. Ik dacht: de boodschap komt wel een keer over. Maar ook na elf, twaalf gesprekken veranderde er niets. Ik ben niet het type dat snel de handdoek werpt. Dus gaf ik voor de dertiende keer aan dat de communicatie tussen Verbeek en de groep stroef verliep."

fans
protest
legioen
supporters

protest

legioen

supporters]}De mandekker laakt de afscheidsspeech van Verbeek, die beweerde dat de spelers hem in de steek hadden gelaten. "Daarmee stak hij de spelers een mes in hun rug. Elke maand had de spelersraad overleg met de trainer. Dan gaven we aan wat er leefde in de groep. We bleven soms in groepjes hangen. We wilden graag dat Verbeek zich in die gesprekken zou mengen. Dat deed hij niet. Misschien was hij bang dat hij daardoor zijn autoriteit zou verliezen. Maar zo kwam Verbeek juist te ver van de groep af te staan."

Hofland ontkent dat alleen oudere spelers zich tegen Verbeek hebben verzet. "Als alleen de oudere spelers zich tegen Verbeek hadden gekeerd, was hij nooit vertrokken. Ik wil Verbeek niet zwart maken, maar het klikte niet met hem. Het is onzin dat wij niet de hele dag op de club wilden zijn. De oudere spelers waren juist als eersten binnen en gingen als laatsten weg. Er werd een vals beeld van ons geschetst."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen