Lucius: "Gat naar top-negen nog steeds te dichten"

16 februari 2009, 01:30

Waar moet Feyenoord zich in de laatste elf wedstrijden van het seizoen op richten? Op het ontlopen van degradatie, of op een plek in de play-offs om een UEFA Cup-ticket? Het gat naar de nummer zestien Roda JC (zes punten) is kleiner dan naar de nummer negen NEC, dat acht punten meer heeft dan de Rotterdammers. Toch is een plek bij de eerste negen nog altijd het doel, vindt verdediger Theo Lucius.

Om de play-offs om een UEFA Cup-ticket te bereiken, moet Feyenoord bij de eerste acht eindigen. Als de bekerwinnaar in de top-acht finisht, is ook de negende plek voldoende. "En het gat naar de top-negen is nog steeds te dichten", zegt Lucius tegen FCUpdate.nl. "Dat blijft natuurlijk ons doel. Kijk, het is voor ons natuurlijk een dramatisch seizoen, daar hoeven we niet moeilijk over te doen. Maar via die play-offs, kunnen we het seizoen toch nog op een positieve manier afsluiten."

Om toch nog het linkerrijtje te bereiken, zal Feyenoord de komende weken beter moeten spelen dan zondag tegen Ajax. "We kunnen ook beter hoor, dan we in de ArenA hebben laten zien. Voor rust speelden we nog best redelijk, toen hielden we de boel aardig dicht. Na die 1-0 ging het fout, daarna hadden we nog geluk dat Ajax niet meer goals maakte. De paal stond voor ons op de juiste plek", verwijst hij naar de vier (!) Amsterdamse kansen die op het houtwerk terecht kwamen. "Maar goed, Ajax blijft natuurlijk ook een tegenstander met veel kwaliteit. Met name in de voorhoede. We moeten dit nu achter ons laten en ons richten op De Graafschap, waar we volgende week tegen spelen. Die wedstrijd moeten we winnen, dat is heel belangrijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen