Timmer overweegt overstap naar buitenland

25 februari 2009, 13:29

Henk Timmer verdwijnt mogelijk uit de Eredivisie. De ervaren doelman moet na dit seizoen vertrekken bij Feyenoord en overweegt nu om, voor het eerst in zijn carrière, een avontuur aan te gaan buiten de landsgrenzen.

"In Nederland heb ik alles gehad: eerste divisie met FC Zwolle, subtop met AZ, bij Feyenoord gekeept en de UEFA Cup gewonnen, daarna bij Ajax, nu weer Feyenoord en ik heb een WK en EK meegemaakt. Mooi lijstje, maar zonder buitenlandse club. Misschien dat het er dan op de valreep alsnog van komt", zegt de doelman tegen Voetbal International. "Er is her en der wat interesse, maar nog niks concreet. Binnenkort neem ik met mijn zaakwaarnemer Henk van Ginkel de mogelijkheden door. Ik wil nog wel een of twee jaar keepen. Ik voel me op en top fit en het WK komt eraan, volgend jaar in Zuid-Afrika. Dat toernooi wil ik meemaken."

Over zijn gedwongen vertrek bij Feyenoord is de 37-jarige Timmer nuchter: "De boodschap was dat ze voor volgend seizoen iets anders wilden. Wat kan ik daar van zeggen? Als de club het wil, is dat haar goed recht. Alleen: nu kwam het ter sprake omdat mijn contract zou worden verlengd, omdat ik een bepaald aantal wedstrijden had gekeept. Die constructie is nu overboord. Feyenoord biedt me nu een afkoopsom en ik blijf tot het einde van het seizoen mijn uiterste best doen."

"Of ik niet enorm teleurgesteld ben? Niet in de club Feyenoord, die mag altijd een beroep op me doen. Ook als ik straks gestopt ben. Als Feyenoord belt, zal ik ze op alle mogelijke manieren helpen. Het blijft de mooiste club van Nederland."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen