Feyenoord wacht nog altijd op Spaanse miljoenen

4 maart 2009, 14:37

Het financieel worstelende Feyenoord heeft nog steeds twee miljoen euro tegoed van Racing Santander. Hierdoor is de Rotterdamse club momenteel genoodzaakt om geld te lenen, om zodoende de salarissen te kunnen betalen.

"Bij Racing Santander ligt nog een bonnetje van om en nabij de twee miljoen euro. In de zomer van 2007 hebben ze Ebi Smolarek voor ruim vier miljoen euro overgenomen van Dortmund. Wij hadden nog 50 procent van de rechten. Borussia Dortmund bestrijdt dat ook niet, maar hoeft deze volgens de contracten pas aan ons te betalen nadat zij het geld van Santander hebben ontvangen. De Spanjaarden komen echter maar niet over de brug. Feitelijk is de situatie dus zo dat Feyenoord nu gaten moet dichten door te lenen, omdat Santander op de pof leeft", schrijft woordvoerder Raymond Salomon op de officiële website van de Rotterdamse club.

"Uiteraard is Feyenoord over deze kwestie een procedure bij de FIFA gestart, maar dat blijkt altijd weer een proces van lange adem", besluit Salomon.

Overigens benadrukt de woordvoerder dat Feyenoord het in deze fase van het seizoen wel vaker financieel moeilijk heeft. "Voor veel clubs, waaronder Feyenoord, is het de laatste drie maanden van ieder seizoen scherp aan de wind varen voor wat betreft de liquiditeiten. Onder andere door de teleurstellende resultaten - snel uit de beker en UEFA Cup en daaruit voortvloeiende minder-opbrengsten uit onder meer recettes en merchandising - is dat deze voetbaljaargang nog eens extra het geval."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen