Zevenklapper Ajax tegen armoedig Willem II

12 april 2009, 18:17   Bijgewerkt: 12 april 2009, 19:31

Willem II bleek zondag voor Ajax de ideale tegenstander om aan het doelsaldo te werken. In de eigen ArenA won Ajax, na een 5-0 ruststand, met liefst 7-0 van de onthutsend zwakke Tilburgers. Luis Suarez scoorde driemaal, Dario Cvitanich (twee), Urby Emanuelson en Eyong Enoh maakten de overige doelpunten.

Ajax handhaafde zich met de ruime zege op de derde positie, met een puntje achterstand op nummer twee FC Twente. Ajax besluit het seizoen met een thuisoptreden tegen de club uit Enschede. De formatie speelt daarvoor nog tegen PSV, AZ en Sparta. Het programma van FC Twente is mogelijk nog lastiger. De Tukkers stuiten voor Ajax nog op Feyenoord, Heerenveen en AZ.

Van Basten laat zijn ploeg de laatste weken redelijk voetballen. Toch zorgt de coach ook nog steeds voor verrassingen. Zo benadrukte hij vrijdag nog dat Robbert Schilder een betere linksback is dan Jan Vertonghen, die zich volgens Van Basten vooral op het middenveld moet richten. Toch verving Vertonghen tegen Willem II de geschorste linksback Thomas Vermaelen. Schilder zat niet eens bij de selectie. "Want Schilder voetbalt volgend seizoen bij NAC en Vertonghen niet", verklaarde Van Basten

Hoewel Ajax heel behoorlijk voetbalde, mocht Willem II zich ook aanrekenen dat het zo weinig tegenstand bood. De Tilburgers verloren nagenoeg alle duels en maakten ook nauwelijks overtredingen. Kiki Musampa trok in de 35e minuut wel aan de noodrem toen Gregory van der Wiel het strafschopgebied in dribbelde. Luis Suarez maakte vanaf elf meter geen fout: 4-0. Urby Emanuelson maakte voor rust nog 5-0.

Groenendijk

Groenendijk

"Een wedstrijd heeft voor mij nog nooit zo lange geduurd als vandaag", treurde de verliezende trainer Alfons Groenendijk. "Ik had me iets anders van mijn terugkeer naar de ArenA voorgesteld. Al heb ik als liefhebber ook wel weer genoten van Ajax, vooral van Suarez en Aissati."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen