Holman en Lens fleuren op door aanpak Koeman

Ger
26 juli 2009, 13:00   Bijgewerkt: 26 juli 2009, 13:39

AZ verzekerde zich zaterdagavond tegen SC Heerenveen (5-1) van de Johan Cruijff Schaal. Brett Holman en Jeremain Lens behoorden tot de doelpuntenmakers. Beide spelers vervulden vorig seizoen nog een reserverol bij de landskampioen.

"Dit is een goed begin. Hopelijk is het de voorbode van weer een mooi seizoen", aldus Holman tegen FCUpdate.nl. De Australiër hoopt deze voetbaljaargang op een grotere inbreng bij AZ. De geslaagde kampioensrace van vorig seizoen maakte hij vooral vanaf de reservebank mee. Met het vertrek van Louis van Gaal en de entree van Ronald Koeman lijken de kansen van Holman echter gekeerd.

{image-old[31400][right-half][]}"Ik hoop zeker meer aan spelen toe te komen. Dat zou fantastisch zijn; helemaal omdat we ook in de Champions League uitkomen", zegt de middenvelder, die tegen Heerenveen na een kwartier spelen het eerste doelpunt voor zijn rekening nam. "Ik voel me fris. Koeman praat veel met me. Ik kan het goed met hem vinden. Met Van Gaal was dat toch een stuk minder."

Ook Lens is lovend over de aanpak van Koeman. "Hij geeft me veel vertrouwen. Bij NEC was dat ook het geval onder Mario Been en toen speelde ik ook goed." De aanvaller liet tijdens het duel om de Johan Cruijff Schaal zien van grote waarde voor AZ te kunnen zijn. Na de pauze scoorde Lens twee keer, terwijl hij voor rust al aan de basis stond van het doelpunt van Mounir El Hamdaoui.

{image-old[31401][left-half][]}"Of ik nu een basisplaats heb afgedwongen? Nee, zeker niet als je bekijkt dat enkele vaste krachten nog terugkomen. Dit was wel een prima visitekaartje", stelt Lens, die het afgelopen seizoen mede door een voetblessure weinig in actie kwam. "Maar nu zit ik weer goed in mijn vel. Ik heb met de trainer over mijn positie gesproken en tegen Heerenveen kreeg ik een vrije rol. Dat heeft goed uitgepakt", lacht de aanvaller.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen