Alderweireld grijpt zijn kans in Ajax-verdediging

Ger
4 augustus 2009, 09:05   Bijgewerkt: 4 augustus 2009, 09:53

Het vertrek van Thomas Vermaelen heeft voor een andere Belgische verdediger de deur naar de Ajax-basis wagenwijd opengezet. De jonge Toby Alderweireld kreeg afgelopen zondag tegen FC Groningen het vertrouwen van trainer Martin Jol. In de eerste wedstrijd van het seizoen werd direct de nul gehouden.

Alderweireld (20) vormde tegen FC Groningen een solide centraal duo met Rob Wielaert. De tweevoudig Rode Duivel was niet geheel verrast door de basisplaats in stadion Euroborg. "De ochtend voor de wedstrijd werd de opstelling bekendgemaakt. Ik had al een beetje op een plek bij de eerste elf gerekend en gelukkig stond mijn naam op het bord. Daar was ik heel blij mee", aldus de in het Antwerpse Wilrijk geboren verdediger tegen FCUpdate.nl.

De verdediger stipt niet alleen de Arsenal-transfer van Vermaelen aan als reden voor zijn hernieuwde status bij de Amsterdamse club. "Ik heb ook de mogelijkheid gehad om te profiteren van de blessure van Oleguer", geeft de Belg toe. "Daarnaast stond Jan Vertonghen een aantal keren aan de kant. Ik heb me in de voorbereiding laten zien en de trainer heeft beslist om me op bezoek bij Groningen vanaf de aftrap te laten beginnen. Dit is een prima start van het seizoen."

"Tegen Groningen hebben we bijna niets weggegeven. We hadden de volledige controle over de wedstrijd en het had zelfs meer moeten zijn dan 2-0. Op bezoek bij Groningen komt dat niet vaak voor. We hebben ze eigenlijk geen moment het idee gegeven dat ze konden winnen", zegt een tevreden Alderweireld. "Deze lijn moeten we doortrekken. We hebben bewezen over een kwalitatief goede selectie te beschikken. De landstitel is een serieus doel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen