AZ haalt trekker zes keer over tegen RKC

15 augustus 2009, 21:29   Bijgewerkt: 15 augustus 2009, 23:51

AZ begint op toeren te raken. Na de moeizame optredens tegen Heracles (3-2 verlies) en Sparta (2-0 winst), boekte de kampioen een klinkende zege op RKC Waalwijk. De promovendus werd in eigen huis op een 0-6 nederlaag getrakteerd. Mounir el Hamdaoui en Maarten Martens scoorden ieder twee keer.

Veel gevolgen had het slordige aanvalsspel van AZ echter niet. RKC Waalwijk bleef hierdoor misschien iets langer dan nodig was in de wedstrijd, maar vlak na rust gooide AZ de partij alsnog op slot. Moussa Dembele schoot hard en hoog raak, nadat een geblokt schot van een ploeggenoot plots voor zijn voeten kwam rollen.

Toen Mounir el Hamdaoui twintig minuutjes later voor de 0-3 zorgde, was de buit definitief binnen voor AZ. De Marokkaan passeerde RKC-keeper Wevers met een prachtige lob, die aangeraakt werd door Hans Mulder. Dit was alweer de vierde competitiegoal van El Hamdaoui, die vorig seizoen topscorer van de Eredivisie was.

RKC is hierdoor na drie speeldagen al flink in de problemen gekomen. De ploeg verloor de afgelopen weken ook al van FC Utrecht (0-1) en Ajax (4-1), waardoor het al helemaal onderaan staat in de Eredivisie. En met een uitwedstrijd tegen FC Twente voor de boeg, lijkt de kans klein dat daar op korte termijn verandering in komt. De weken daarna, als er wedstrijden tegen ADO Den Haag (thuis) en Sparta (uit) op het programma staan, begint de competitie voor RKC pas écht. Dan moet de ploeg bewijzen dat het inderdaad wat te zoeken heeft op het hoogste niveau.