PSV grijpt macht in Eredivisie

20 september 2009, 16:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Van alle titelkandidaten had PSV verreweg de zwaarste seizoensstart. Toch staat de ploeg uit Eindhoven na zeven speelronden weer 'gewoon' fier bovenaan in de Eredivisie. In een direct gevecht om de koppositie werd Feyenoord zondag in de eigen Kuip op een koude douche getrakteerd: 1-3.

Zeker als je dat vergelijkt met bijvoorbeeld Feyenoord, dat buiten FC Twente (thius, 1-1) geen enkele ploeg trof echt meedoet om de bovenste plaatsen. Heracles Almelo, NEC, Vitesse, Willem II en Roda JC waren voor Feyenoord mooie tegenstanders om punten te pakken en zelfvertrouwen op te bouwen.

Wat vooral opviel was niet alleen de effectiviteit van PSV (drie kansen, drie goals), maar ook het slappe verdedigen van de thuisploeg. Bij de 1-0 mocht Koevermans vanaf vijf meter vrij aanleggen, bij de 2-0 stond Leroy Fer diezelfde Koevermans slecht te dekken en bij de derde treffer werd Andre Bahia simpel uitgespeeld door Bakkal.

Feyenoord liep zo niet alleen tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan, maar de ploeg is bovendien met de neus op de feiten gedrukt. Na de zeges op NEC, Heracles, Roda en Willem II droomde men in Rotterdam al voorzichtig over iets heel moois, maar die dromen kunnen voorlopig de koelkast in. Het verschil in kwaliteit en efficiëntie met PSV is daarvoor nog net even te groot.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen