Vermaelen blinkt uit bij winnend Arsenal

19 september 2009, 18:05   Bijgewerkt: 19 september 2009, 21:15

De miljoeneninvestering van Arsenal in Thomas Vermaelen blijkt voorlopig een schot in de roos. De van Ajax overgenomen verdediger is wekelijks één van de uitblinkers aan Londense zijde. Zaterdag wees de Belg zijn club met twee treffers de weg in het competitieduel met Wigan Athletic: 4-0.

Vermaelen zette Arsenal na 25 minuten spelen op een 1-0 voorsprong, door een voorzet van Robin van Persie tegen de touwen te koppen. Van Persie had overigens gewoon een basisplaats, ondanks dat zijn meespelen lange tijd ongewisse was door een knieblessure. Kort na de rust was Vermaelen opnieuw trefzeker, deze keer op aangeven van Emmanuel Eboue. Eduardo en Cesc Fabregas voltrokken vervolgens het definitieve vonnis over Wigan, waar Mario Melchiot in de basis startte (4-0).

Arsenal stijgt door de overwinning van een plaats in de middenmoot naar de zesde stek op de ranglijst. The Gunners hebben drie punten achterstand op nummer vijf Aston Villa, dat een 2-0 thuiszege boekte op het nog altijd puntloze Portsmouth.

Jan Vennegoor of Hesselink heeft ook bij zijn tweede wedstrijd in dienst van Hull City een nederlaag geleden. De Tukker, die in de basis stond, verloor met zijn ploeg in eigen huis van het gepromoveerde Birmingham City (0-1). Door de nederlaag zakt Hull naar de achttiende plaats. Concurrent Bolton Wanderers speelde namelijk 1-1 tegen Stoke City en passeerde The Tigers zodoende.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen