Ajax met ruime cijfers langs negen Feyenoorders

1 november 2009, 14:17   Bijgewerkt: 1 november 2009, 14:42

Voor het vierde seizoen op rij is de klassieker tussen Ajax en Feyenoord in de ArenA geëindigd in een zege voor de thuisploeg. De Amsterdammers wonnen zondag met 5-1. De wedstrijd ging veertig minuten lang gelijk op, maar een treffer van Demy de Zeeuw en rode kaart voor Feyenoorder Stefan Babovic gaven de partij op slag van rust een heel ander gezicht. De bezoekers eindigden het duel zelfs met negen man, omdat keeper Rob van Dijk in de slotfase ook uit het veld gestuurd werd.

Feyenoord verloor zo binnen 'no-time' de partij, terwijl de ploeg eigenlijk prima in de wedstrijd zat. Zoals verwacht begon Ajax aanvallend en gokte Feyenoord op de counter, maar halverwege de eerste helft kropen de Rotterdammers voorzichtig uit hun schulp. Het werd zelfs bijna 0-1, maar een enorme pegel van Ron Vlaar spatte uiteen op de paal. Ajax kreeg ook kansen, via Urby Emanuelson en Gabri, maar Feyenoord had de zaak achterin redelijk onder controle.

Althans, in de eerste helft. Vlak na de pauze volgde alsnog de genadeklap voor de Rotterdammers. Na een mooie één-twee met Vurnon Anita nam Urby Emanuelson de bal in één keer op zijn slof en zorgde hij op prachtige wijze voor de 2-0. De goede bedoelingen waarmee Feyenoord ongetwijfeld begonnen was aan de tweede helft, waren hiermee na één minuut al om zeep geholpen.

Fer

Fer

Luis Suarez en Marko Pantelic kregen hierna kansen om de score verder uit te breiden, maar misten. En omdat Denny Landzaat even later wél scoorde, met een prachtige stiftbal, werd het zowaar 3-1. Suarez probeerde later hetzelfde, maar zijn stift zeilde net naast. Demy de Zeeuw zorgde tien minuten voor tijd met een droog schot voor de 4-1, waarna de schade voor Feyenoord in de slotminuut zelfs nóg groter werd. Doelman Rob van Dijk trok aan de noodrem bij de doorgebroken Suarez en kreeg direct rood. Suarez schoot de toegekende strafschop achter Erwin Mulder, die in het veld gekomen was voor Van Dijk. Hiermee bepaalde hij de eindstand op 5-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen