Advocaat mag AZ trainen van KBVB

7 december 2009, 20:27   Bijgewerkt: 7 december 2009, 20:49

Het Uitvoerend Comité van de KBVB heeft Dick Advocaat toestemming gegeven om het seizoen af te maken als coach van AZ. Dat is de uitkomst van de vergadering die het comité maandagavond had, schrijft Sporza. De eredivisionist moet de Belgische voetbalbond wel financieel compenseren voor het lenen van Advocaat.

Zondag meldde bondsvoorzitter François De Keersmaecker op hetzelfde medium niet gelukkig te zijn met de interesse van AZ in de bondscoach van België. De preses voegde er wel aan toe een duofunctie van de kleine generaal niet in de weg te staan. Bij de contractbesprekingen zou over dat topic onderhandeld zijn.

"Voor ons zijn er twee criteria: het moest om een tijdelijke baan gaan, en die mocht zijn job als bondscoach niet bemoeilijken of in het gedrang brengen", verklaarde De Keersmaecker. Omdat de Rode Duivels tot het einde van het seizoen slechts een paar oefenduels spelen en het inderdaad om een tijdelijke baan gaat, gaf de KBVB Advocaat toestemming om in Alkmaar een contract te tekenen.

Advocaat wordt, mits hij ingaat op het voorstel van de landskampioen, de opvolger van Ronald Koeman. De Alkmaarders schoven de oud-international zaterdag opzij na de verrassende thuisnederlaag tegen Vitesse (1-2, vrijdag). Onder Koeman is AZ dit seizoen niet meer dan een subtopper in de Eredivisie. De formatie staat zevende met negentien (!) punten achterstand op lijstaanvoerder FC Twente.

Ook in de Champions League gaat het verre van goed met de Noord-Hollandse club. Woensdag moet er bij Standard Luik gewonnen worden om een plaats in de Europa League veilig te stellen. Bij elk ander resultaat zit het Europees avontuur van AZ erop.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen