Koeman 'zeer verbaasd' over ontslag bij AZ

5 december 2009, 14:18   Bijgewerkt: 5 december 2009, 14:48

Ronald Koeman zag zijn ontslag bij AZ niet aankomen. De coach werd zaterdag door de clubleiding op non-actief gesteld, één dag nadat Vitesse de Alkmaarders de zevende competitienederlaag van het seizoen bezorgd hadden (1-2). "Dit had ik echt niet verwacht. Hoe ik me voel? Klote", reageert Koeman tegen AZ TV.

Koeman was naar eigen zeggen 'zeer verbaasd' over de beslissing van het bestuur om hem te ontslaan. "Zeker omdat ik vond dat we de laatste periode beter gingen voetballen. De resultaten werden ook beter, op gisteravond na. Als technische staf hebben we de afgelopen periode niet één moment het gevoel gehad dat we de doelstelling van de club, Europees voetbal halen, niet zouden halen. We waren er van overtuigd dat het goed zou komen, maar de beleidsbepalers blijkbaar niet."

Het gesprek waarin Koeman op non-actief gesteld werd, was volgens de coach vrij eenzijdig. "Ik heb natuurlijk mijn mening gegeven, maar verder heb ik de argumentatie van de beleidsbepalers aangehoord. Ik heb dat te accepteren. Wat ik nu ga doen? Oh, dat weet ik helemaal niet. Dit komt rauw op mijn dak. Ik heb even tijd nodig om dit te verwerken", aldus Koeman, die pas sinds afgelopen zomer in dienst was bij AZ. Zijn contract in Alkmaar liep nog anderhalf jaar door, tot de zomer van 2011.

Eerder werkte Koeman als coach bij Vitesse, Ajax, Benfica, PSV en Valencia.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen