Swerts: "Standard is het Feyenoord van België"

8 december 2009, 18:30

AZ kan zich opmaken voor een heet avondje in België. Standard Luik is volgens Gill Swerts een echte volksclub en de fanatieke aanhangers zorgen altijd voor een bijzondere sfeer in het Stade Maurice Dufrasne, weet de Belgische international.

"Standard is een beetje te vergelijken met Feyenoord", zei Swerts, die in het verleden in Rotterdam speelde, tijdens een persconferentie in Luik. "De supporters maken deze club belangrijk. Het zal een heksenketel worden, daar zijn we ons van bewust. Maar voor dit soort wedstrijden, in zo'n mooie ambiance, doe je het als speler."

AZ maakt een vreemde week door, na het plotselinge ontslag van trainer Ronald Koeman. Swerts denkt echter niet dat de onrust binnen de club veel invloed zal hebben op de prestatie tegen Standard. "We zijn na het nieuws over de trainer direct overgegaan op de orde van de dag, namelijk deze wedstrijd. We willen nog iets bereiken in Europa en daarom moeten we deze partij winnen. Hoe we dat gaan doen? Nou, één ding is zeker: we moeten scoren. We gaan dus proberen om aanvallend te voetballen, zonder achterin open huis te houden", aldus de rechtsback.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen