Tik voor Chelsea op Boxing Day

26 december 2009, 15:42   Bijgewerkt: 27 december 2009, 10:15

Koploper Chelsea is Boxing Day niet ongeschonden doorgekomen. Op bezoek bij Birmingham City bleef het 0-0. Over dat resultaat mocht Chelsea niet eens klagen, want voor rust werd een treffer van de thuisploeg onterecht afgekeurd. 

Naast twee punten verloor Chelsea ook Florent Malouda. De Franse aanvaller liep in de slotfase tegen zijn tweede gele kaart van de wedstrijd aan en is automatisch voor één duel geschorst. Dat is een volgende domper voor coach Carlo Ancelotti, die door het toernooi om de Afrika Cup de komende weken ook Salomon Kalou, Didier Drogba, Michael Essien en John Obi Mikel moet missen. Bovendien is Nicolas Anelka nog altijd herstellende van een blessure. Hij ontbrak zaterdag in Birmingham.

Tegen Birmingham kreeg Daniel Sturridge (20) een kans in de aanval bij Chelsea, maar hij overtuigde niet. Hij kreeg één grote kans, maar mikte naast. Verder raakte Alex te lat, terwijl Birmingham-keeper Joe Hart zeer knap redde op een schot van Frank Lampard. Aan de andere kant werden twee gevaarlijke Birmingham-momenten door de arbitrage onschadelijk gemaakt. Eerst werd Christian Benítez onterecht teruggefloten wegens buitenspel toen hij alleen op Chelsea-keeper Cech af kon lopen en even later werd zelfs een glaszuivere treffer van diezelfde Benitez afgekeurd. Hij zou buitenspel hebben gestaan, maar dat bleek niet het geval te zijn.

Door het gelijkspel heeft Chelsea nu vijf punten meer dan Manchester United, dat morgen in actie komt. Qua verliespunten is Arsenal echter de belangrijkste rivaal van Chelsea. Arsenal heeft slechts één verliespunt meer dan de stadgenoot.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen