FC Utrecht verder met Du Chatinier en Wouters

22 januari 2010, 12:34   Bijgewerkt: 22 januari 2010, 12:40

FC Utrecht kiest de komende jaren voor continuïteit. De ploeg heeft met hoofdcoach Ton du Chatinier en diens assistent Jan Wouters overeenstemming bereikt over een nieuw contract, dat beide heren tot medio 2012 in de Domstad houdt.

Du Chatinier volgde in december 2008 Willem van Hanegem op als hoofdcoach van FC Utrecht. Hij kreeg afgelopen zomer gezelschap van Wouters. "De samenwerking, zowel tussen de trainers onderling als met de rest van de club, is de afgelopen periode goed verlopen. De prestaties zijn goed en we zien dat spelers aantoonbaar beter worden onder dit trainersduo. Van beide kanten was er de intentie om door te gaan, dus eigenlijk waren we er snel uit", aldus directeur Foeke Booy.

"We hebben ervoor gekozen om de contracten voor twee jaar te verlengen, omdat we aan het bouwen zijn. We kijken naar de lange termijn en willen de goede prestaties van dit seizoen verder uitbouwen en doorzetten", besluit hij.

Voorzitter Jan Willem van Dop noemt het 'logisch' dat FC Utrecht verder gaat met deze trainers. "Ton en Jan hebben niet alleen een Utrechtse achtergrond, waardoor ze perfect bij de typisch Utrechtse cultuur passen, ze vormen ook een uitstekende combi. Hun gezamenlijke visie en werkwijze werpt duidelijk vruchten af en dan is het logisch, dat je in elkaar het vertrouwen uitspreekt om samen door te gaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen