Feyenoord en Ajax delen de punten in klassieker

31 januari 2010, 14:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In een slordige, maar wel spannende klassieker hebben Feyenoord en Ajax elkaar twee punten afhandig gemaakt. Door een treffer van Marko Pantelic namen de bezoekers voor rust de leiding, na de pauze trok Georginio Wijnaldum de stand recht (1-1). Het gelijkspel was, over de hele wedstrijd gezien, een terecht resultaat.

Aan vertrouwen geen gebrek bij Feyenoord, in aanloop naar de klassieker. De overtuigende bekerzege van afgelopen woensdag tegen PSV (0-3) zorgde er voor dat iedereen in Rotterdam en omstreken geloofde in een zege op de aartsrivaal. Zeker ook omdat Ajax diezelfde dag een belabberde partij speelde tegen NEC. De negen Nijmegenaren werden pas in verlenging geklopt (3-2).

Voor die 0-1 van Ajax waren de beste kansen voor Feyenoord. Met name Jon Dahl Tomasson had moeten scoren. Hij kwam na een steekbal van Georginio Wijnaldum alleen voor Ajax-keeper Maarten Stekelenburg te staan, maar verspeelde de kans op knullige wijze. Hij omspeelde de doelman, maar ging vervolgens, zonder Stekelenburg te raken, op wel heel opzichte wijze naar de grond. Dit was één van de slechtst uitgevoerde fopduiken van het seizoen en de Deen kreeg welverdiend geel.

In de laatste minuten drong Ajax nog aan, maar de stand veranderde niet meer. PSV en FC Twente kunnen hierdoor de grote winnaars van de klassieker genoemd worden. Beide teams krijgen later vandaag de mogelijkheid om het gat naar de rivalen uit Rotterdam en Amsterdam weer twee punten groter te maken.