Guardiola waarschuwt agressieve Zlatan

3 januari 2009, 09:41

Zlatan Ibrahimovic moet zichzelf beter leren beheersen. Dat vindt Josep Guardiola, de trainer van de licht ontvlambare Zweed bij FC Barcelona. Zaterdag tegen Villarreal liep Zlatan in de slotfase tegen een gele kaart op, na een forse charge op tegenstander Godin. Deze gele kaart kwam niet uit de lucht vallen, want de aanvaller liep de hele tweede helft al vervelend te doen en te mekkeren tegen de arbitrage.

Daar moet hij mee ophouden, vindt Guardiola. "Zlatan is een temperamentvolle speler, maar hij moet zichzelf leren beheersen. Als hij zo doorgaat, gaan we binnenkort een wedstrijd met tien man eindigen. Zlatan moet sterk zijn, ook mentaal. Dat hoort erbij voor een grote speler als hij. Op beslissingen van de arbitrage heeft hij geen invloed, op zijn eigen gedrag wel", aldus de Spaanse oefenmeester.

Door zijn gele kaart tegen Villarreal is Zlatan geschorst voor het volgende duel van FC Barcelona, volgend weekend tegen Tenerife. Tegen Villarreal kwam Barça overigens niet verder dan 1-1, waardoor Real vandaag op gelijke hoogte kan komen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen