Onherkenbaar Twente komt goed weg met punt

Ger
24 januari 2010, 16:22   Bijgewerkt: 24 januari 2010, 17:30

FC Twente is zondag niet op gelijke hoogte gekomen met lijstaanvoerder PSV. Na FC Utrecht hield ook FC Groningen de Enschedese equipe in eigen huis op een doelpuntloos gelijkspel. Met dat resultaat mochten de bezoekers hun handen stevig dicht knijpen.

Het matte FC Twente deed geen moment denken aan de ploeg die in de eerste seizoenshelft de overwinningen aaneen reeg. Vaste elementen als snelheid, vechtlust en creativiteit waren tot ergenis van trainer Steve McClaren volledig uit het elftal verdwenen. De Engelsman kwam keer op keer van zijn zitje om de Tukkers in woord en gebaar bij te sturen. Tot zichtbare verbeteringen hielp de coaching evenwel niet.

De Tukkers mochten van geluk spreken dat de eerste 45 minuten zonder tegentreffer werden afgesloten. FC Groningen, waar Daley Blind in de basiself debuteerde, liet diverse scoringskansen onbenut. Zo kon doelman Sander Boschker onder meer redding brengen op inzetten van Oluwafemi Ajalore en Tim Matavz. De manier waarop de Twentse defensie zich bij deze momenten in de luren liet leggen, deed lachwekkend aan.

FC Twente beperkte zich in het restant van het duel vooral tot het tegenhouden van de aanvallen van de thuisclub. Met regelmaat werd de speelhelft van de Enschedese club bevolkt door 21 voetballers en zag de Groningse sluitpost Luciano de actie van grote afstand aan. Ondanks het vele balbezit wist de formatie van coach Ron Jans niet te scoren. Dat was voor FC Twente het enige lichtpuntje van het teleurstellende optreden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen