Braafheid vroeg advies aan Van Marwijk

Ger
2 februari 2010, 09:47

Edson Braafheid heeft bondscoach Bert van Marwijk betrokken bij zijn beslissing om op de slotdag van de transferperiode tijdelijk over te stappen naar Celtic. De verdediger, die bij Bayern München een reserverol vervulde, hoopt zich in Schotland in de WK-selectie van Oranje te spelen.

"Op het moment dat de deal concreet werd, heb ik de bondscoach gebeld. Hij stond positief tegenover de overstap, omdat ik bij Celtic veel aan spelen zal toekomen. Ik ben op dit moment eigenlijk de enige linksback", zegt Braafheid in De Telegraaf. "Nadat de clubs in Nederland (Ajax en PSV, red.) er niet uitkwamen met Bayern, had ik me er al bij neergelegd om te knokken en te wachten op mijn kans. Tot mijn vader, die me samen met Sigi Lens begeleidt, me zaterdag belde en zei dat Celtic serieuze interesse had. Daarna is het snel gegaan."

"De keuze voor Celtic is puur gemaakt met het oog op het WK. Als het toernooi pas in 2011 was geweest, zou ik verder gaan met datgene wat ik al deed: goed trainen bij Bayern en de keuzes van de trainer zo moeilijk mogelijk maken." De kans dat hij volgend seizoen ook bij Celtic speelt, acht Braafheid zo goed als uitgesloten. De Schotse club heeft immers geen optie tot koop bedongen. "Volgend seizoen speel ik weer in München", laat de verdediger weten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen