Feyenoord en Ajax balen van gelijkspel in Kuip

1 februari 2010, 08:00   Bijgewerkt: 31 januari 2010, 21:45

Welke speler je het na afloop van de wedstrijd ook vroeg, iedereen vond dat zijn elftal meer verdiend had in de klassieker tussen Feyenoord en Ajax. De Feyenoorders wezen op hun overwicht in het eerste en laatste deel van de wedstrijd, de Ajacieden vonden dat ze de boel na de 0-1 van Marko Pantelic hadden moeten beslissen. Toch kon iedereen wel leven met de puntendeling.

Eigenlijk valt de wedstrijd in de Kuip, grofweg, op te delen in drie delen: de eerste 25 minuten, de fase van de 25ste tot de 67ste minuut en de laatste 25 minuten. Het eerste deel was voor Feyenoord, deel twee duidelijk voor Ajax en deel drie weer vooral voor Feyenoord, hoewel Ajax in blessuretijd nog een paar keer dicht bij een doelpunt was. Telkens zorgden goals voor het keerpunt. Na 25 minuten zette Pantelic zijn ploeg uit het niets op 0-1, in de 67ste maakte Wijnaldum enigszins onverwacht de 1-1. In die fase leek een 0-2 meer in de lucht te hangen dan een gelijkmaker.

{image[269617][right-half][]}Demy de Zeeuw vond dat zijn ploeg in de periode na rust de nekslag uit had moeten delen aan Feyenoord. "Luis Suarez kreeg een enorme kans, die had hij moeten maken. Doet hij dat, dan is het 0-2 en win je de wedstrijd. Nu kwam Feyenoord door één klungelig moment bij ons achterin op 1-1. Op zich kan ik leven met een gelijkspel, maar we hadden hier kunnen en moeten winnen. Over de hele wedstrijd gezien hadden we het betere van het spel."

De Zeeuw beleefde zijn eerste Feyenoord-Ajax als Ajacied, maar dat gold niet voor Jan Vertonghen. Hij was de afgelopen seizoenen ook al van de partij bij de klassieker en beleefde een klein déjà-vu. "Dit is nou al het derde jaar op rij dat we op voorsprong komen in de Kuip, maar niet winnen", moppert hij. "Op één of andere manier mag het niet zo zijn voor ons. We hadden dit echt niet weg hoeven geven. Feyenoord had wel goede momenten, maar echt veel kansen kregen ze niet."

{image[269614][left-half][]}Dat Feyenoord ook dit jaar terug wist te komen na een achterstand, is volgens Denny Landzaat geen toeval. Hij wist op de mentale kracht van zijn elftal. "Wij hebben het vermogen om achterstanden om te buigen. Dat heeft met doorzettingsvermogen te maken en dat zit wel snor bij ons. De steun van het publiek is daarbij ook heel belangrijk, dat kan je soms over het dode punt helpen", zegt de Amsterdammer in Rotterdamse dienst.

Met het doorzettingsvermogen van Feyenoord zit het dus wel goed, maar ook voetballend gaat het steeds beter. Het feit dat de ploeg niet helemaal tevreden was met een gelijkspel tegen Ajax, is volgens spits Jon Dahl Tomasson al een goed teken. "Dat geeft aan dat we op de goede weg zijn. Wij voelen dit als een gemiste kans, we hadden Ajax kunnen verslaan. We begonnen sterk, maar gaven plotseling een goal weg. Daarna waren we even de kluts kwijt, maar na rust pakten we het weer op. Gelukkig maakten we nog de 1-1, we verdienden namelijk minimaal één punt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen